С присъда  Ловешкият окръжен съд е признал подсъдимия Б. П.

...
С присъда  Ловешкият окръжен съд е признал подсъдимия Б. П.
Коментари Харесай

Осъдиха неправоспособен шофьор, причинил в пияно състояние катастрофа с един загинал

С присъда  Ловешкият областен съд е признал подсъдимия Б. П. на 34 година за отговорен в това, че на 11.02.2019 година на път от с. Петревене в посока гр. Луковит, при ръководство на лек автомобил, без нужната дееспособност за ръководство на МПС, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и позволил пътнотранспортно произшествие с един умрял.

При шофирането Б.П. превишил допустимата за сектора от пътя отвън обитаемото място скорост от 60 км./ч., като се движел със скорост не по – ниска от 120 км/ч. В зоната на десен завой, той  навлязъл в лентата за насрещно придвижване, при което се блъснал с автомобила в  движещ се в своята лента товарен автомобил с прикачено полуремарке. След удара лекият автомобил напуснал пътното платно. При настъпилото пътнотранспортно произшествие Б.П. по несъобразителност предизвикал гибелта на И. В. на 31 година, който доброволно  се е качил в автомобила на подсъдимия, откакто цяла вечер дружно са употребявали алкохол. Деянието е осъществено в пияно положение  – концентрацията  на алкохол в кръвта е била  2,57%.

Окръжен съд – Ловеч е разгледал делото по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и му наложил наказване шест години отнемане от независимост, което на съображение член 58а, ал 1 от Наказателен кодекс, е понижено с 1/3.  Така е несъмнено  окончателно наказване от четири години отнемане от независимост при първичен общ режим.

Присъдата е доказана с Решение на Апелативен съд – Велико Търново, необжалвано и непротестирано от страните, и е влезнала в законна мощ.

Осъденото лице е приведено в Затвора – Ловеч за изтърпяване на наказването.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР